Alle hens aan dek!

Het herdenkingsjaar ter gelegenheid van 500 jaar Mercator is al een hele tijd in voorbereiding, maar in Rupelmonde had het nogal wat voeten in de aarde eer er iets ging bewegen.
Hoe kwam dat? Tja....de ene vindt dit en de andere vindt dat en op den duur gebeurt er niks....
En we hebben iets om trots op te zijn, wees daar maar zeker van!
Dus: werk aan de winkel, willen we alsnog iets op poten zetten dan gaan we best aan de slag met "feiten en cijfers" zoals mijn ex-leraar economie zo schoon in plat Antwaarps kon zeggen.

13 sep 2011

Op 5 maart 1512 zag Geeraard De Creemer het levenslicht in Rupelmonde.

Rupelmonde en Groot-Kruibeke plannen een super FEESTWEEKEND ter gelegenheid van de 500e geboortedag van deze beroemdste inwoner, Gerardus Mercator Rupelmondanus.
Verschillende verenigingen en organisaties uit het Waasland plannen evenementen rond deze herdenking. Overkoepelend werd de VZW Mercator2012 gesticht die alles stuurt en de financiën beheert.
In Rupelmonde wordt het volksevenement georganiseerd. Dat vindt plaats op 29 en 30/6 en 1/7 2012.

Waarom een blog opstarten over een feestweekend in Rupelmonde?

Daar zijn verschillende redenen voor!
Eerst en vooral om alle Rupelmondenaars en zeker alle Groot-Kruibekenaars op de hoogte te houden van wat er allemaal komt kijken bij de organisatie.
Zo'n feest is niet niks en we willen tijdens het feestweekend zo veel mogelijk mensen naar hier krijgen om te laten zien wat zo'n kleine gemeenschap als Rupelmonde in zijn mars heeft!
Ook om ideeën te oogsten, goeie suggesties zijn altijd welkom.
We willen het voor iedereen plezant, doenbaar en de moeite waard maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten